Tom Waes bezoekt Eurobruggen, maar waar zijn de “kapellekes”?

Tom Waes, in Nederland beter bekend als Bob Lemmens uit de Netflix-serie Undercover, bezoekt met zijn televisie-serie Reizen Waes sinds 2013 allerlei verschillende plekken van over de hele wereld waar een verhaal te vinden is of om zaken te bekijken die niet veel mensen kunnen zien. Een deel ervan is niet op tv geweest, maar wordt wel op youtube geplaatst. Een aflevering ervan gaat over de Eurobruggen in Spijkenisse.

In de aflevering loopt hij alle bruggen af en houdt daar de bijbehorende briefjes bij. Op een licht komische manier houdt hij de briefjes vast voor de Eurobruggen. Behalve bij die van 200 en 500, want die laatste “heeft hij nog nooit in het echt gezien.”

Eurobruggen
De eerste Eurobruggen werden geopend in 2011 en de laatste in 2013. De bruggen zijn een ontwerp van Robin Stam, die zich liet inspireren door de bruggen op de Eurobiljetten. Nog regelmatig halen de bruggen bekendheid door uitzendingen op de tv of youtube.

Beeld: Still uit het filmpje