Horeca Spijkenisse: “Wij gaan laten zien dat het gewoon kan!”

Zeker twee horeca-gelegenheiden gaan zaterdag open in het centrum van Spijkenisse. Melanie Murray-bolt van Murray’s is er duidelijk over: “Als je naar de kapper kan, kan je ook bij ons zitten.” Zij opent zaterdag uit protest haar zaak in de Spuistraat. Ook Café Merz kondigde vrijdag aan dat zij zaterdag een dag open zullen zijn om een statement te maken naar het landelijke beleid.

Donderdagavond wordt op de facebook-pagina van Murray’s een indrukwekkend bericht geplaatst door eigenaresse Melanie Murray. “Ik mag demonstreren, ik ga demonstreren. Ik wil jullie zien, ik heb t nodig. Ik wil met dit team weer open gaan, niemand de WW insturen. Ik wil weer een leuke vrouw, moeder, werkgever en gastvrouw zijn. Ik wil weer voelen waarom ik dit 6 jaar geleden een goed idee vond,” schrijft ze in het emotionele bericht.

Ook Café Merz gaat open. De eigenaren van beide horeca-zaken zijn het niet eens met het aankomende besluit van het kabinet om de horeca dicht te laten, maar andere niet essentiële winkels wel open te doen. “Wij willen laten zien dat het prima wel kan. Mensen kunnen gewoon op afstand bij elkaar aan een tafel zitten. We houden de maatregelen verder goed in de gaten en zorgen ervoor dat het veilig verloopt.”

“De koek is op. Niet alleen financieel, maar ook persoonlijk zitten we er doorheen,” zeggen zowel Melanie Murray als ook Bas Verwater, eigenaar van Café Merz op het Uitplein in Spijkenisse. Uit protest zal net als Murray’s Café Merz zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur de zaak openen. “Dat gaat financieel nog niet helpen, het is een druppel die de gloeiende plaat nog niet haalt, maar we willen laten zien dat wij het wel kunnen,” zegt Verwater.

Enkele politieke partijen lieten al weten achter de protestactie te staan. ONS Nissewaard zegt “begrip te hebben voor de protestactie”. Ook PvdA is niet gecharmeerd van hoe de huidige lockdown “chaotisch” verloopt en gaat achter het signaal van de ondernemers staan “Bij dit signaal past geen handhaving, maar juist solidariteit. Onze steun gaat uit naar de ondernemers!” Nissewaard Lokaal roept burgemeester Foort van Oosten op om winkel- en horeca-ondernemers zaterdag te laten demonstreren.

Inmiddels is bekend dat er meer horeca open zal gaan.

Beeld: Spieke Media