Drugs en wapens gevonden in woning Hoogvliet

Vrijdag 14 januari werd melding gedaan van het geluid van schoten bij een woning in Hoogvliet. Ter plekke konden agenten niks vinden dat wijst op een schietpartij, maar in de woning lagen wel blokken met poeder, twee vuurwapens en apparatuur dat duidde op een versnijdingspand. Twee aanwezige mannen zijn aangehouden.

Vrijdagochtend 10.00 uur kwam een melding binnen dat er schoten werden gehoord in de woning aan de Digna Johannaweg in Hoogvliet. Agenten nemen poolshoogte, maar vinden geen sporen van een schietpartij. Wel zien zij in de woning grote blokken met poeder. Vermoedelijk gaat het om versnijdingsmateriaal. Later op het politiebureau blijkt het om 32 kilo te gaan. Ook is er in de woning apparatuur waarvan bekend is dat zij in versnijdingspanden worden gebruikt zoals grammenweegschalen, maatbekers en een drukpers. Daarnaast liggen er twee vuurwapens in de woning. De twee mannen die in de woning aanwezig waren, twee 28-jarige mannen uit Albanië, zijn aangehouden. Zij zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft bepaald dat de mannen twee weken langer vast blijven zitten.

Beeld: politie

Wat is een versnijdingspand?
Een versnijdingspand is een pand waar harddrugs wordt gemengd met versnijdingsmiddelen. Dat kan met bijvoorbeeld cafeïne of paracetamol. Het vermengen van de harddrugs met andere stoffen maakt de drugs meer onzuiver, maar is bedoeld om het volume te vergroten en zo de opbrengst te vergroten. Afgelopen december brak er nog brand uit in een woning aan de Texelsestraat vanwege een chemische reactie die bij het versnijden van drugs optrad. Ook trekken versnijdingspanden foute figuren aan die het gebruik van geweld niet schuwen.

Hoe herkent u een versnijdingspand?
De politie geeft hoge prioriteit aan het opsporen en aanpakken van versnijdingspanden, maar is hiervoor grotendeels afhankelijk van meldingen van omwonenden. Die kunnen vermoedens hebben dat er iets niet in de haak is bij een bepaalde woning. Signalen die kunnen duiden op een versnijdingspand zijn bijvoorbeeld; geen goed zicht op wie precies in de woning woont, mensen die gebruik maken van de woning zijn erg op zichzelf, geen naambordje, afgeplakte ramen, steeds verschillende personen bij de woning, activiteiten in de nachtelijke uren.

Waar meldt u een versnijdingspand?
Heeft u het vermoeden dat er bij u in de buurt een drugslab of versnijdingspand is, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Dat mag natuurlijk ook anoniem via M. op 0800-7000. U kunt ook contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen voor een vertrouwelijk gesprek. Zij zijn te bereiken via 088 – 661 77 34.

Beeld: Google Maps, Bericht: politie.nl


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]