Verdachte opgepakt voor bedreiging en mishandeling in trein

De Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid heeft zaterdag 25 december een 33-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De aanhouding vond plaats in Spijkenisse. Hij wordt verdacht van bedreiging en mishandeling.

Het incident vond vrijdag 24 december plaats in de intercity van Dordrecht richting Rotterdam Centraal rond 19.35 uur. De verdachte stapte in Dordrecht in de trein en viel daar vrouwen lastig. De conductrice sprak de man daarop aan en werd bedreigd en bespuugd. Daarna ontstond er een worsteling tussen de verdachte en een reiziger. Ook deze reiziger gaf aan bedreigd te zijn. Zowel de verdachte als de reiziger verlieten de trein bij station Rotterdam Blaak.

Aanhouding
De verdachte is zaterdag 25 december aangehouden in verband met een ander incident. Die aanhouding vond vermoedelijk in Karperveen plaats. Maandag wordt de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Getuigen
De politie onderzoekt deze mishandeling en vraagt getuigen en mensen die meer weten hierover om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Bericht: politie, beeld: Ingestuurd