Sinterklaas komt aan in Spijkenisse: “Iedereen mag zijn schoen zetten vanavond!”

Sinterklaas is aangekomen in Spijkenisse. De goedheiligman vaarde eerst de haven van Spijkenisse voorbij, maar wist nog net op tijd om te keren en de haven in te varen. Tenminste, als de Kraanvogelbrug open zou gaan. Na enige tijd kon de boot er toch door en legde aan aan de Veerkade. Daar verwelkomde burgemeester Foort van Oosten samen met meneer Arie en winkelcentrummanager Dennis de Sint met zijn pieten. De kades stonden vol kinderen die de Sint en de 50 pieten aan zagen komen. Luidkeels riep de Sint naar alle kinderen dat zij hun schoen mogen zetten.

Na de toesprak stapte Sinterklaas in een huifkar. Op de hele route van de haven naar het centrum stonden mensen te kijken en wilden de kinderen een glimp van de Sint en pepernoten van de pieten opvangen. De pieten waren dit jaar corona-proof; die droegen mondmaskers en deelden de pepernoten in zakjes uit. Kinderen namen de maatregelen voor lief, want zij waren dolenthousiast om samen met de pieten op de foto te gaan en het snoepgoed in hun handen te krijgen. Op het Uitplein zou de sint eigenlijk nog even uitstappen, maar omdat het daar te druk was werd besloten om nog een extra ronde in de huifkar te rijden door het centrum. Op het Uitplein waren wel de pieten aanwezig die de gekste capriolen uithaalden met kinderen en samen op de foto gingen. De sfeer was erg goed en gezellig.