Politie schiet verdachte steekpartij Hartelborgt neer

De politie heeft maandag rond 16.15 uur de verdachte van een steekpartij neergeschoten. De politieagenten kwamen op de melding van een steekpartij af die plaats had gevonden binnen de muren van Rijks Justitiële Instelling De Hartelborgt in Spijkenisse. De verdachte, een van de jongeren die er verblijft, heeft een medewerker vermoedelijk twee keer met een scherp voorwerp gestoken.

De politie kwam de inrichting in na de steekpartij. De verdachte blokkeerde de agenten de weg naar het slachtoffer, en luisterde niet naar de aanwijzingen van de agenten. Omdat de verdachte ook het mes nog beet had en op de agenten afkwam, ontstond een dreigende situatie. Daarop is verdachte één keer in zijn been geschoten door de agenten. Zowel de medewerker als de verdachte zijn daarna behandeld door het personeel van de traumahelikopter. Zij zijn beiden met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De toestand van de medewerker is onbekend. Zowel de politie als de jeugdinrichting doen onderzoek naar de toedracht.

Beeld: Archieffoto