Politie bewaakt hele dag terrein op Halfweg na vondst 530 kg cocaïne

De Douane heeft donderdag in een zeecontainer samen met de politie een partij cocaïne aangetroffen van 530 kilo. De drugs zaten in verschillende sporttassen verstopt tussen een lading rum. De container was afgeleverd bij een bedrijf op de Halfweg in Spijkenisse.

De container was afkomstig uit Gyana en was via de Dominicaanse Republiek met een zeeschip naar Rotterdam vervoerd. De lading was bestemd voor een bedrijf in Spijkenisse. Het bedrijf lijkt niets met de smokkel te maken te hebben, zegt het Openbaar Ministerie. De drugs zijn afgevoerd en vernietigd.

Agenten laten op Instagram weten de hele dag het terrein bewaakt te hebben. Zij stonden daar met zware vesten. Het is eerder voorgekomen dat willekeurige bedrijven waar de drugs later gevonden wordt de dupe worden van excessief geweld, omdat smokkelaars de tassen in de container stoppen en later uit moeten halen.

Beeld: Openbaar Ministerie