COLUMN: Geen enkel belang voor Nissewaard

Joop van der Hor, geboren in 1954 in Rotterdam, is een betrokken inwoner van Spijkenisse. Hij is naast columnist, ook trouwambtenaar, presentator, schrijver, ambassadeur van Villa Joep en pakt nog meer op wat op zijn pad komt. Hij werkte als persvoorlichter van de politie, is getrouwd en woont nu met zijn vrouw Gina in een appartement op de Hongerlandsedijk. In 2018 ontving hij de Nissewaardpenning uit handen van burgemeester Salet voor zijn inzet. Hij kijkt veel om zich heen en schrijft over allerlei zaken in zijn columns.

De PvdA heeft haar feeling verloren met de arbeider, de VVD is er alleen voor de rijken. In het CDA moet je, net als in de Christen Unie, willen geloven en de SGP is er alleen voor mannen. D66 zwalkt heen en weer en wilt een gekozen burgemeester maar dan natuurlijk wel het liefst eentje uit de eigen fabriek. Groen Links maakt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen weinig kans zolang ze Alfred ‘vingerscan’ Blokhuizen niet op vlieghoogte op de lijst zetten. De PVV is dé dierenpartij van Nissewaard geworden en de Partij van de Dieren wordt met de dag radicaler terwijl Liever Links veel te lief is voor een echte rol in de keiharde politiek. ONS dreigt bij de volgende verkiezingen, samen met hun gele badeend met het badwater weggegooid te worden. De SP is ver te zoeken, Forza ging achteruit in plaats van vooruit en verdween uit beeld. Trots op Spijkenisse is nu vooral trots op Nissewaard Lokaal, voor LOB heeft zelfs een flinke Lobby niet geholpen en wie kan nu tegen Vóór Nissewaard zijn. Wie heeft meegelezen zal vast nog wel een politieke partij of groepering missen, alhoewel, wie mist er anno 2021 zo na alle Covid ellende überhaupt nog iets van politiek? Maar we hebben gelukkig nog altijd de VPN, die ben ik echt niet vergeten hoor. Het lekkerste bewaar je immers voor het laatst. Alhoewel ‘lekker’? Misschien zijn ze bij de Volkspartij Nissewaard wel helemaal niet lekker geworden. Stapt Peter van de Velden eerst teleurgesteld op bij de PVV en ploeterde hij manmoedig verder samen met Boy Wildeboer onder de naam Volkspartij/Belang van Nissewaard, nu is het fractiegenoot Boy zelf die als een wilde boer om zich heenslaat en de eerlijke, oprechte, geweldige, fantastische en enig echte politieke partij van Nissewaard verlaat om verder te gaan onder de naam Lijst Wildeboer.

Hier zitten de inwoners van Nissewaard echt op te wachten! Ja toch? We houden immers van ruzie maken, elkaar afkatten, weglopen als het moeilijk dreigt te worden en van het splitsen van reeds gespleten politieke groepjes die op zich geen vuist kunnen maken tegen de gevestigde orde die misschien niet altijd orde kunnen houden maar hun zaken wel vaak op orde hebben. Boy zien we na de verkiezingen niet meer terug, daar zet ik een fles goede rode wijn op, een echte Vin du Arbuste. Met Peter blijven we helaas zitten. Zelf ziet hij het ook zitten. Niet meer in Nissewaard maar in Den Haag bij de partij van Wybren van Haga. In hem heeft hij iemand gevonden die volgens collega columnist Marcel van Roosmalen nog slechter is dan Vlugge Japie, Crimson, Gargamel en Judas bij elkaar ‘Wybren is de omgekeerde Robin Hood; hij steelt van de armen en geeft het aan de rijken‘. Bij zo’n club zoekt Van der Velden dus aansluiting. Laten we in maart massaal op Peter stemmen, zijn we hem tenminste kwijt uit Nissewaard. Lekker naar Den Haag Peter, we gaan je missen. O ja, herinner ik me ineens dat ik morgen naar de tandarts moet.