Vrouw(25) zwaargewond na aanrijding op oversteekplaats Vredehofstraat

Op de Vredehofstraat in Spijkenisse is rond 6.45 uur een 25-jarige vrouw geschept op een oversteekplaats, een automobilist kon niet meer uitwijken. De voetganger kwam een tiental meters verderop op de weg terecht. Het slachtoffer is onder politiebegeleiding per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Het team van de traumahelikopter heeft geassisteerd bij het ongeval. “De vrouw was niet meer aanspreekbaar en is in zorgwekkende toestand overgebracht,” zegt een woordvoerder van de politie. “De automobilist is na het incident aangehouden. Dat is een standaard procedure bij een zwaar verkeersongeval, tot we weten wat er gebeurd is.” Een aanhouding geeft de automobilist meer rechten, voor bijvoorbeeld een eerlijk verhoor.

De politie doet onderzoek naar wat er gebeurd is. De Vredehofstraat is vanwege onderzoek tot 9.30 uur afgesloten geweest voor autoverkeer.

Beeld: JBMedia