Veiligheidsdag centrum Spijkenisse goed bezocht

De veiligheidsdag in het centrum van Spijkenisse zaterdag is goed bezocht. Allerlei instanties hebben stands met informatie over hun werk, en enkele hebben ook activiteiten opgezet. Politiehond Bumper demonstreerde hoe de hondendienst van de politie een arrestant overmeestert.

Er staat een klimtoren, een touwbrug en bij verschillende stands en wagens kunnen kinderen wat doen. De politiewagens, een wagen van de luchtmobiele brigade, auto’s van handhaving, een Amerikaanse politiewagen en een brandweerwagen die er staan mogen van binnen bekeken worden. De brandweer demonstreert hoe je een pannetje op het vuur moet doven en ook vooral hoe je het niet moet doven. Bumper is favoriet bij veel bezoekers. Met de bekende politiehond kan men op de foto. Ook heeft de hond verschillende keren zijn tanden gezet in het pak van een “dief”.

De veiligheidsdag duurt zaterdag nog tot 16.00 uur.

Beeld: Spieke Media