Veel inwoners laten fiets graveren op de markt

Op de Markt van Spijkenisse kan vandaag gratis je fiets gegraveerd worden. Rond 13.00 uur waren al 150 mensen langs geweest en kwamen mensen nog steeds veel langs fietsen voor de actie. Ook burgemeester van Nissewaard Foort van Oosten kwam zijn fiets graveren. Hij maakte een praatje met de politie en handhavers en ook met mensen die langs kwamen.

Bij de naastgelegen fietsen stalling heeft hij op de straat een tekst gespoten waarop staat dat een tweede slot nodig is om fietsendiefstallen goed tegen te kunnen gaan. De gemeente, politie en handhaving heeft deze week een actieweek om het aantal fietsendiefstallen terug te brengen. De politie denkt dat maar 10% van de fietsen goed op slot staat en dat aantal kan flink omhoog.

Op het graveren kwamen zelfs fietsers van ver weg langs. De handhavers die bezig zijn met het graveren hebben al postcodes uit Nijmegen en Haarlem voorbij zien komen. Graveren kan ook nog woensdagmiddag scala rietvelden, de ring van putten, de skatebaan en jongerencentrum westdijk, en vrijdagmiddag bij Jongerencentrum Maaswijk.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]