NL Alert voor scheepsbrand bij Rozenburg

De veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond heeft een NL Alert uitgestuurd voor de scheepsbrand in de Sint-Laurenshaven die al sinds woensdag woedt. Bij de brand komt af en toe veel rook vrij, die over de omliggende plaatsen heen trekt. Bij DCMR zijn al 188 klachten binnen gekomen.

De brand bevindt zich in de lading van een vrachtschip met metaalschroot. Er zit broei in de lading. Met een kraan worden de ‘hotspots’ in deze lading uit het schip geladen en op de kade afgeblust. Verschillende brandweerploegen zijn al sinds woensdagmiddag half 2 bezig om de brand te bestrijden, maar de verwachting is dat dit nog enige tijd kan gaan duren.

Woensdagmiddag stond de wind vooral richting Rozenburg, maar die is inmiddels naar het oosten gedraaid. Vooral Schiedam en Vlaardingen kunnen daardoor overlast ervaren. Het advies is om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten indien u last heeft van de rook. De rookontwikkeling kan komende uren flink toenemen, omdat het ruim onder water gezet gaat worden.

Beeld: Vrijwilligersploeg Brandweer Spijkenisse