Kinderen opgepakt voor onder bedreiging stelen fiets

Een groep van ongeveer zes jongens heeft zondagmiddag op de Bardolinogaard onder bedreiging een fiets gestolen van een andere minderjarige. De jongens waren in het zwart gekleed en droegen bivakmutsen. De politie heeft drie jongens in de leeftijd van 13 t/m 15 jaar kunnen oppakken. Een van de jongens had, naast een bivakmuts, ook een groot keukenmes bij zich.

Dat schrijft de wijkagent op Instagram. Na de beroving heeft de politie met meerdere voertuigen gezocht naar verdachten. Na aanwijzing van omstanders konden drie jongens aangehouden worden op de Bessengaard. In het parkje achter de Bessengaard werd ook de gestolen fiets aangetroffen.

De jongens hebben 3 nachten in de cel doorgebracht. In die tijd heeft de politie verhoor en onderzoek kunnen doen. De resultaten van het onderzoek zijn voorgelegd bij het Openbaar Ministerie, die de zaak verder oppakt. De gestolen fiets is teruggebracht bij de eigenaar.