Weer vier dode ganzen aangetroffen op Westdijk

Opnieuw zijn er vier dode ganzen aangetroffen in de sloot langs de Westdijk in Spijkenisse. Donderdag werden ook al drie overleden ganzen aangetroffen. Hoe de ganzen om het leven gekomen zijn, is vooralsnog een raadsel, maar een vermoeden van een ziekte, zoals de vogelgriep, bestaat wel.

Dat zegt Edwin Vosselman van Zwanengroep Zuid-Holland. “De vogelgriep is nog steeds niet weg in Nederland en heerst momenteel vooral in het noorden het land. Toch is het niet ondenkbaar dat ook vogels hier besmet raken. Zeker als de dieren verder geen verwondingen hebben, moeten we hier erg mee oppassen.” Indien iemand een overleden gans ziet is het advies om er wel bij uit de buurt te blijven en melding te maken bij de gemeente.

De ganzen die donderdag werden gevonden worden onderzocht door de NVWA. Een woordvoerder van die organisatie, die over het dierenwelzijn gaat, meldt dat begin volgende week verwacht wordt dat daar de uitslagen van bekend worden.

Beeld: Spieke Media


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]