EvenementenSpijkenisse

SpijkenisseFestival gaat “met pijn in ons hart” opnieuw niet door

Wethouder Leon Soeterboek van de gemeente Nissewaard heeft vrijdagmiddag laten weten dat het SpijkenisseFestival, “met pijn in ons hart,” opnieuw geen doorgang kan hebben. “Het prachtige festival kunnen we met deze maatregelen niet meer organiseren,” laat de wethouder weten, die betrokken is bij de organisatie van “ons Nissewaards festival”.

De wethouder blikte tijdens een persbijeenkomst terug op de lange tijd dat het festival al georganiseerd wordt; eerst in de “kuil” van het centrum, later buiten het centrum en de laatste keer op het marktplein. “Helaas kan het nu al voor het tweede jaar op rij niet doorgaan.” De organisatie heeft in overleg met sponsoren, artiesten en het Spijkenisser theater De Stoep doen besluiten dat het met de maatregelen die er zijn, niet door kan gaan. “750 stoelen neerzetten zou wel lukken, maar als je gaat lopen om naar de wc te gaan, moet je de 1,5 meter waarborgen. Buiten de hekken kan daarnaast een toeloop zijn van mensen die niet het terrein op mogen en dat zorgt ook voor risico’s. De politie heeft ook daarom een negatief advies gegeven om het door te laten gaan.”

De Veiligheidsregio had een hoop aanvullende vragen en maatregelen voor de organisatie vanwege de corona-maatregelen. “Maar met bijna 20.000 bezoekers over drie dagen kun je daar niet alles vooraf voor regelen.” De wethouder is er getreurd onder en hoop volgend jaar op een knallend feest, “want we hebben wel weer zin in een goed feestje.”

Meer artikelen over:Evenementen

Ook interessant