Twee speurtochten door Spijkenisse om met kinderen te doen: Wat weet jij van Spijkenisse?

Ben je op vakantie op Voorne Putten? Of woon je zelf in Spijkenisse? Ga dan deze superleuke kinderspeurtocht doen. “Ik kom zelf ook uit Spijkenisse en bedacht mijzelf dat ik eigenlijk vrij weinig wist van de stad waar ik al bijna mijn hele leven woon,” zegt bedenkster van de speurtochten Bianca Christiaanse.

Een stedentrip was nog nooit zo leuk! Ook omdat je tijdens deze speurtocht bij verschillende ondernemers iets leuks kan halen voor de kinderen. Bij twee winkels shop je als ouder zijnde ook nog eens met korting. Los je de rebus op? Dan krijg je een klein presentje aan het einde. De speurtochten zijn door Bianca Christaanse gemaakt.

Geen lange route en overal wel wat te doen
Heb je kleine kinderen? Of kinderen die eigenlijk niet zo heel veel met wandelen hebben? Ook dan is deze kinderspeurtocht perfect te doen. De route is namelijk ongeveer 2 km lang en op veel plekken mogen kinderen bijvoorbeeld tellen, zoeken en leuke foto’s maken. Langs de route ga je ook langs een speeltuin, waar de kinderen even lekker kunnen uitrazen.

Op de route vind je verschillende ondernemers waar de kinderen op vertoon van het boekje iets kunnen halen. Ook voor de ouders zijn er twee winkels waar je kan gaan winkelen met korting. Zijn de winkels niet open? Bewaar het boekje dan, want de speurtocht is het hele jaar te doen. Je kan dan terug komen als de winkels weer open zijn!

Tweede speurtocht
Nog niet uitgespeurd? Of willen jullie graag een andere keer terugkomen voor een andere route? Scan dan de QRcode in het boekje. Ook deze route begint weer bij de Boekenberg maar hierbij ga je de andere kant op. Je hoeft hierbij geen rebus op te lossen, maar ook hier kunnen de kinderen weer speuren, tellen en natuurlijk leuke foto’s maken. 

Ook op deze route kom je langs een speeltuin! Het leuke is dat er in de vakanties andere ondernemers mee willen doen met een actie. Deze vind je ook bij de tweede route. 

De speurtochten zijn te vinden in de Boekenberg. De speurtocht begint hier ook, dat is lekker makkelijk. Houd wel de website van de Boekenberg in de gaten voor de openingstijden. Het zou zonde zijn als je voor een dichte deur staat.