Testen voor toegang-locatie nu ook open in Spijkenisse

Vanaf donderdag is het mogelijk om een afspraak te maken voor een testen voor toegang-test op een locatie in Spijkenisse. Voorheen moesten inwoners van Spijkenisse of Hoogvliet die een test wilden laten doen naar Ahoy of Hellevoetsluis.

De testlocatie zit gevestigd in een loods aan de Puntweg, op de Halfweg. Daar heeft Hestia Testservices donderdagochtend de loods in gebruik genomen. De testen zijn gratis en worden vergoed door de overheid. Met de test krijg je meestal binnen een uur een uitslag. Voor de test maak je een afspraak op www.testenvoortoegang.nl.

Beeld: Spieke Media

Wanneer de uitslag negatief is, krijg je de mogelijkheid om een QR code aan te maken in de speciale app daarvoor. Die QR code is 40 uur geldig en geeft toegang tot locaties waar testen voor toegang voor nodig is. In Spijkenisse hebben verschillende horeca-gelegenheden daar al gebruik van gemaakt. Ook het festival Under The Bridge vereist een geldige QR code. Die krijg je ook na twee vaccinaties, dan hoef je niet te testen. Vanaf zaterdag geldt wel de regel dat dat pas kan na twee weken na de laatste prik.