Politie roept op: ga niet met elektrische steps de weg op

“De afgelopen tijd treffen wij steeds meer (zelfgebouwde) elektrische/gemotoriseerde voertuigen aan, welke niet zijn toegelaten tot de weg,” zegt de politie van verschillende basisteams op social media. “Dit betreffen niet goedgekeurde voertuigen en dus verboden om op de weg te laten staan of daarmee te (laten) rijden.”

“Derhalve kan voor deze voertuigen geen verzekering worden afgesloten. Mocht zo’n voertuig betrokken zijn geraakt bij een (verkeers)ongeval, waarbij bij de bestuurder of tegenpartij blijvend letsel heeft opgelopen, dan zijn de kosten niet te overzien.” De politie doelt erop dat de RDW geen goedkeuring heeft gegeven voor deze steps. Dat komt omdat ze niet voldoen aan de eisen van een bijzondere bromfiets, waar een elektrische step onder valt. Daardoor valt er geen wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Als de politie een step ziet, nemen ze deze in beslag. In zo’n geval zal er proces-verbaal worden opgemaakt. Het sanctiebedrag betreft € 400,-. Het openbaar ministerie zal vervolgens beslissen wat er met het voertuig gebeurt. “Uit ervaring weten wij dat het voertuig dan vernietigd zal worden.”

Bericht: Politie | Beeld: Pixabay