Politie houdt man op Griendwerker aan na dreiging met vuurwapen

De politie heeft zaterdagmiddag even na 16.30 uur een man voor een woning aan de Griendwerker in Spijkenisse aangehouden op verdenking van dreiging met een vuurwapen. De politie gebruikte voor de aanhouding een BTGV en droeg zware vesten.

Iets na 16:00 uur krijgt de politie melding van een man die agressief op straat zou lopen met een vuurwapen. Als de politie ter plaatse is blijkt deze man een woning ingegaan te zijn aan de Griendwerker. De 46-jarige man kwam even na 16.30 uur bij aanwezigheid van de politie zelf naar buiten. Vanwege de dreiging met een vuurwapen heeft de politie de man middels een BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachte aangehouden. Daarbij houden agenten hun wapen gericht op de verdachte.

Na de aanhouding heeft de politie de woning doorzocht. Daar troffen zij meerdere wapens en munitie aan. Er zijn ook wapenvergunningen aangetroffen. Onderzoek moet uitwijzen of die bij de gevonden wapens horen. “Wel of geen wapenvergunning maakt niet uit, het is niet de bedoeling dat je dan met een wapen op straat gaat lopen,” zegt een woordvoerder van de politie. “De politie doet volop onderzoek naar het incident.”

Beeld: JBMedia