Nog steeds snel terecht voor zorg bij Spijkenisse Medisch Centrum

Het is één van de belangrijkste doelen van Spijkenisse Medisch Centrum; ervoor zorgen dat inwoners uit de regio snel toegang hebben tot zorg. Ook nu de zorgsector onder druk staat door de verwachte golf aan inhaalzorg kunnen patiënten bij Spijkenisse Medisch Centrum snel terecht. De wachttijden voor een afspraak op de polikliniek of een behandeling of operatie in het ziekenhuis zijn nog steeds kort.

Bestuurder Paul van der Velden: “Omdat we in ons ziekenhuis vooral patiënten krijgen die reguliere zorg nodig hebben, heeft ons ziekenhuis geen coronapatiënten verzorgd tijdens de corona-epidemie. Wel hebben we ons steentje bijgedragen door zorg voor niet-corona patiënten over te nemen van de omliggende ziekenhuizen.”

Van der Velden vervolgt: “We zien nu overal in het land lange wachtlijsten ontstaan, vooral voor het uitvoeren van operaties. Wij hebben ons daar de afgelopen periode al op voorbereid door onze capaciteit om operaties uit te voeren te vergroten. Waar overal in de regio bij ziekenhuizen langere wachtlijsten ontstaan, lukt het ons om de wachttijden in verhouding laag te houden. Zo kun je voor bijvoorbeeld een nieuwe heup of knie snel terecht, maar ook voor een operatie bij borstkanker of een ingreep in geval van keel, neus en ooraandoeningen.”

Bericht: Spijkenisse Medisch Centrum | Beeld: Pixabay