Weer drugsvondsten door Douane: totaal 1159 kilo cocaïne

De Douane heeft tussen zaterdag 19 juni en dinsdag 22 juni in totaal 1159 kilo cocaïne aangetroffen in de Rotterdamse haven. De straatwaarde van de drugs wordt geschat op bijna 87 miljoen euro.

De eerste vondst op zaterdag werd gedaan in een container op één van de terminals. Daar bleek 145 kilo drugs in te zitten. Op maandag  21 juni werden twee partijen verdovende middelen ontdekt. 660 kilo werd aangetroffen in een container met autobanden afkomstig uit Panama. In een met bananen geladen container uit Ecuador werd 258 kilo onderschept.

Op dinsdag 22 juni werden drie vangsten gedaan. Achter de luiken van een koelcontainer met bananen uit Peru zat 37 kilo verstopt. Op een opslagterrein met lege containers werd in een koelcontainer 3 kilo aangetroffen. Achter het kopschot van een container met passievruchten uit Colombia werden 55 kiloblokken en twee halve kiloblokken aangetroffen.

HARC-team
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaken verder in onderzoek. De drugs zijn vernietigd. 

Bericht/Beeld: Openbaar Ministerie