Tweede verdachte aangehouden voor explosies Rotterdam

Dinsdag hielden rechercheurs een 19-jarige Amsterdammer aan die in verband wordt gebracht met een serie explosies begin mei in Rotterdam en Hoogvliet. Op 7 mei werd al een 21-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Bij de explosies raakten in Hoogvliet en Rotterdam verschillende portieken, en in Rotterdam ook een café, flink beschadigd.

Op de eerste dagen van mei werden bewoners in verschillende delen van Rotterdam opgeschrikt door explosies. In de nacht van 4 op 5 mei waren een café aan de Bierens de Haanweg en het portiek van een woning aan de Ranonkelstraat doelwit. In de nacht van 6 mei was het raak bij een café aan het Kreekplein en bij zowel een portiek op de Forelstraat als een portiek op Blecourtstraat. De schade was groot, maar gelukkig raakte er niemand gewond. Het onderzoek leidde naar de 19- en 21-jarige verdachten. De politie doet onderzoek naar het motief van de verdachten. Het onderzoek naar deze reeks explosies gaat dan ook onverminderd verder.

De politie komt graag in contact met getuigen. Heeft u meer informatie of tips? Bel 0900-8844, dit kan ook via het tipformulier van de politie. Liever anoniem melden? Bel 0800-7000. Ook wanneer u camerabeelden bezit en deze nog niet gedeeld heeft met de politie, hoort de politie graag van u.

Beeld: Spieke Media