Handhavers treffen weer mes aan bij minderjarige

Aan de Noordhoekseweg in Spijkenisse hebben handhavers maandag bij een minderjarige jongen een zwart vleesmes aangetroffen. Toen de handhavers aan kwamen bij het strandje langs het Voedingskanaal aldaar, rende de jongen weg en gooide zijn mes weg. De handhavers wisten hem mede door een omstander te pakken.

Een oplettende omstander die op het strandje zat, zag de jongen het mes weggooien en tipte de handhavers. Het was op dat moment erg druk op het strandje, waardoor handhavers extra toezicht hielden. Waarom de jongen, waarvan de leeftijd niet bekend is, met een mes rondliep, is niet duidelijk.

In de gemeente Nissewaard wordt steeds harder opgetreden tegen mensen die ongeoorloofd met een mes op straat lopen. De burgemeester kan onder andere besluiten om een bestuurlijke maatregel te nemen, wat inhoudt dat de persoon een hoge boete kan krijgen.

Beeld: Handhaving spijkenisse via Instagram