GGD sluit vaccinatielocatie Den Oert op 5 juli

De GGD Rotterdam-Rijnmond gaat in juli afschalen van 14 naar 10 priklocaties en sluit daarbij onder andere de locatie Den Oert in Spijkenisse. Dat laat de GGD weten in een persbericht. Ook Lansingerland, Maassluis en Sommelsdijk gaan dicht. Daarentegen gaat een nieuwe locatie in Hellevoetsluis op 11 juni open.

“GGD Rotterdam-Rijnmond staat aan de vooravond van een grootse vaccinatieopgave. In de maand juni werken we toe naar het zetten van 14.000 prikken per dag,” schrijft de gezondheidsdienst op de website. “Een enorme opgave waar GGD Rotterdam-Rijnmond klaar voor is. Na die piek in juni loopt het aantal prikken per dag sterk terug, waardoor we ook minder capaciteit en dus minder locaties nodig hebben. Dit betekent dat we met minder locaties open zijn vanaf juli.”

“In de volgorde van afbouw wordt rekening gehouden met o.a. geografische dekking en hoe populair een locatie is bij het publiek. (…) Na deze eerste vier sluitingen bouwen we verder af in locaties. De planning hiervan en de locaties zijn afhankelijk van de landelijke vaccinatiestrategie.” Toch houdt de GGD wel rekening met extra capaciteit. “We monitoren de situatie voortdurend in de regio. Als we in de zomermaanden zien dat het nodig is om gericht in gebieden te vaccineren, dan organiseren we daar mogelijkheden voor.”

Beeld: Locatie Den Oert – Spieke Media


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]