Wind laat nauwelijks schade achter ondanks volle bomen

De wind heeft op 21 mei nauwelijks schade gemaakt, ondanks dat de bomen vol blad zitten. De windvlagen, die met windkracht 7 a 8 stevig te noemen is, trokken vrijdag voornamelijk langs de kust in Nederland.

De brandweer van Spijkenisse en Hoogvliet is uitgerukt voor enkele meldingen van loshangende takken. Een boom in de Begoniastraat in Spijkenisse raakte ‘s avonds nog wel zodanig beschadigd, dat de brandweer de hele boom heeft neergehaald. Bewoners belden daar de brandweer omdat kinderen op een al eerder gevallen tak aan het spelen waren. Een verticale scheur door de stam zorgde ervoor dat de boom te gevaarlijk was om te laten staan.

Bewoners spreken met een brandweerman. Bij de boom wordt de verticale scheur beoordeeld – Beeld: Spieke Media

In Hoogvliet is op de Plevier een boom geknakt halverwege de stam. Die is uiteindelijk ook veiliggesteld, melden bewoners op sociale media. De wind zal in de loop van de avond gaan liggen.

Beeld: Spieke Media