Vier aanhoudingen na gewapende straatroof Poortugaal

De politie heeft maandagavond 24 mei rond 21:00 uur vier mannen aangehouden met een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV) na melding van een gewapende straatroof. Een 14 jarige jongen uit Poortugaal werd door vier jongens beroofd van zijn jas onder bedreiging van een mes. De jas werd later in de auto van het viertal aangetroffen.

Rond 20:30 uur wordt een 14 jarige jongen aan de Hofhoek in Poortugaal beroofd van zijn jas. Dat gebeurde onder bedreiging van een mes. Op basis van een signalement van de auto waarin het viertal reed, werd binnen een half uur de auto aangetroffen en het viertal aangehouden. Dit gebeurde middels een BTGV, aangezien er mogelijk een wapen bij de verdachten aanwezig was. In de auto werd een jas aangetroffen die overeenkwam met de gestolen jas. Ook werd er een mes aangetroffen. De politie doet onderzoek naar het incident.

De vier verdachten zijn vier jongens van 18 (Rotterdam), 20 (Rotterdam), 21 (Voorburg) en 16 jaar oud (Hoogvliet Rotterdam).

Bericht: Politie beeld: archieffoto