OM eist 4 jaar cel tegen vader en zoon voor faciliteren drugsopslag

Een vader en zoon (60 en 31) uit Spijkenisse stonden dinsdag voor de rechter. Zij hadden de loods waar bijna 400.000 xtc-pillen lagen in Barendrecht ter beschikking gesteld. “We zien ook hier weer dat legitieme ondernemers gemakkelijk over de streep worden getrokken,” concludeerde de officier van justitie. Tegen hen eiste het OM 4 jaar cel.

Het onderzoek begon bij twee mannen uit Pijnacker en Voorburg, die op het darkweb drugs aanboden en de pakketjes vervolgens in Duitsland op de post deden. Een van hen werd in Duitsland veroordeeld tot 6 jaar cel, de ander in Nederland tot 5 jaar cel.

In het onderzoek bleek dat er geregeld contact was met een man uit Rotterdam. Het vermoeden ontstond dat die de drugs leverde. Op 22 april vorig jaar werd de nu 34-jarige man opgepakt en werden doorzoekingen gedaan. Omdat verdachte een tijdlang is geobserveerd, was bekend dat hij geregeld naar een loods in Barendrecht reed. Hier werd duidelijk dat er nog recent op grote schaal drugs waren geproduceerd. Sterker, een lading van bijna 400.000 pillen lag er nog opgeslagen.

Het OM eiste dinsdag tegen de 34-jarige Rotterdammer 9 jaar cel. Volgens het OM heeft hij ook een mededader gehad bij de productie. Een 66-jarige Rotterdammer stond daarvoor terecht en hoorde 6 jaar cel eisen.

Bron/beeld: Openbaar Ministerie