Man (42) schiet op partner in Poortugaal

Dinsdagavond 4 mei rond 22.30 uur kreeg de politie een melding aan de Beatrixstraat in Poortugaal. Daar zou een ruzie gaande zijn in een woning tussen man en vrouw.

“Ter plaatse gekomen bij de woning, zagen we een vrouw buiten staan. Zij verklaarde dat er ruzie was omdat haar man wederom had gedronken,” schrijft de politie in een bericht op Facebook. “Toen we de woning binnen liepen om verder in gesprek te gaan met de betrokkenen, zagen we een vuurwapen op de tafel liggen. Zowel de man als vrouw zijn meteen naar buiten gehaald.”

De vrouw gaf aan dat het vuurwapen van haar man was en dat zij door hem was beschoten tijdens hun ruzie. De vrouw is daarbij niet gewond geraakt. De vrouw heeft aangifte gedaan tegen haar partner.

De verdachte, een 42 jarige mannelijke inwoner van Poortugaal, is door de politie aangehouden. Direct na de aanhouding heeft er een doorzoeking plaatsgevonden in de woning. Tijdens deze zoeking werd er nog een vuurwapen aangetroffen. Een agent van de hondenbrigade, welke gespecialiseerd is in het onderzoeken en veiligstellen van vuurwapens, is ter plaatse gekomen. Na onderzoek bleek het dat beide vuurwapens geen echte waren, maar dat het ging om twee balletjespistolen. Beide wapens zijn inbeslaggenomen. De verdachte is ingesloten op het politiebureau en zal worden gehoord door de recherche.

Nepvuurwapens zijn gevaarlijk
Regelmatig wordt de politie op straat geconfronteerd met personen die nepvuurwapens bij zich hebben. Vaak zijn deze replica’s nauwelijks van echt te onderscheiden, zeker niet voor een agent die op straat in een split second moet beslissen of hij moet ingrijpen of niet. Als er een melding binnenkomt van iemand rondloopt met een wapen wordt zo’n melding opgepakt volgens de protocollen van een echt vuurwapen. De politieagenten die de melding krijgen kunnen, afhankelijk van de casus en hun inschatting, een BTGV-procedure opstarten. BTGV staat voor “benaderingstechniek gevaarlijke verdachten”. De procedure houdt in dat agenten hun dienstwapen mogen pakken en richten als dat nodig is en zelfs schieten. “Hoe erg zou het zijn als later blijkt dat het om een nep wapen gaat?”

Bericht/Beeld: Politie Oude Maas


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]