Kinderen (14 en 16) aangehouden voor straatroof in Rhoon

Woensdagochtend 19 mei rond 10:45 uu kreeg de politie een melding van een straatroof bij het metrostation in Rhoon. Door een getuige was gezien dat twee jongens van 14- en 16 jaar, beiden wonende in Spijkenisse, in de metro richting Hoogvliet stapten. Zij hadden onder andere een jas en een telefoon van het slachtoffer gestolen.

In samenwerking met de RET werd de metro, waar de verdachten in zaten, stil gezet op metrostation Hoogvliet-Centrum. “Hier dachten de twee verdachten ons te slim af te zijn door nog even een sprint naar de lift te trekken,” zegt de politie. “Beiden verdachten werden op heterdaad aangehouden. In de metro werd door ons een deel van de buit, de jas (van het merk Black Bananas, ter waarde van 189 euro) van het slachtoffer, terug gevonden.”

“De 16-jarige verdachte vond het nodig om ons ook nog te beledigen en maakte ons onder andere uit ‘kankerlijers’.” Op het bureau werd bij hem nog meer spullen van het slachtoffer aangetroffen. “Ook vond hij het nodig om tijdens zijn insluitingsfouillering, twee van onze collega’s van arrestantenzorg te beledigen en te bedreigen.”

Beiden verdachten zijn ingesloten en verhoord door de recherche. Aan de hand van camerabeelden en getuigenverklaringen wordt nader onderzoek gedaan. De ouders van de verdachten zijn door de politie geïnformeerd. De verdachten zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bericht: Politie Hoogvliet, beeld: Archieffoto Spieke Media