Hulpdiensten zoeken verdwenen zwemmer in de Oude Maas

De hulpdiensten zijn dinsdagavond massaal uitgerukt naar de Oude Maas ter hoogte ban de Schenkel, nadat kinderen een zwemmer zagen verdwijnen onder een voorbijvarende boot. De brandweer, politie en het Havenbedrijf hebben daarop een zoekactie gehouden. Er is niemand aangetroffen.

Kinderen zagen vanaf de kant hoe een zwemmer onder een boot zou zijn gekomen. Die hebben vervolgens de hulpdiensten gealarmeerd. Tijdens het zoeken is scheepvaart tijdelijk stilgelegd. De politiehelikopter heeft laag over de Oude Maas gevlogen, maar ook die trof niks aan. De waterkanten zijn vervolgens door boten van de brandweer doorzocht.

Er zijn momenteel nog geen personen vermist gemeld. Volgens een van de melders gaat het om een zwemmer met een donkere wetsuite. Heeft u ook informatie? Bel dan direct de politie op 0900-8844.

Beeld: Spieke Media