Explosief ontploft in portiek Tonijnstraat Hoogvliet

In de Tonijnstraat in Hoogvliet is rond half 2 in een portiek een explosief ontploft. Daardoor kwam het trappenhuis vol rook te staan. De rook trok ook bij bewoners naar binnen, waardoor bewoners het balkon op vluchtten en gered zijn door de brandweer.

Er zijn volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio 20 mensen uit de woningen geëvacueerd. 5 mensen werden door de brandweer uit de woning gehaald, een persoon is met het reddingsvoertuig naar beneden gehaald. 12 personen zijn nagekeken door de ambulancedienst, niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De hulpdiensten schaalden op naar een groot incident, waardoor veel brandweer aanwezig is.

De ruiten van de portiek liggen eruit. In de omgeving is tijdens het incident zwaar vuurwerk te horen. Forensische opsporing van de politie gaat onderzoeken wat de oorzaak is geweest van de explosie. Bewoners mochten rond 2.30 uur weer de woningen in.

Beeld: Spieke Media