Brandweer nog bezig met nablussen brand Zuidland

De brand die maandag- op dinsdagnacht rond half 2 uitbrak wordt nog steeds nageblust. De schade is enorm, vrijwel niets is meer over van de houthandel. Rond half 8, dat is 6 uur na de brandmelding, gaf de brandweer het sein de brand meester te zijn.

De hulpdiensten schaalden al snel op naar zeer grote brand, omdat de loods snel volledig in lichterlaaie stond. Het eerste uur werd nauwelijks geblust doordat er nauwelijks bluswater voorhanden was. Er werd vooral ingezet op het voorkomen van overslag naar naastgelegen panden. Een loods naast de houtopslag kon ternauwernood gered worden. Die is deels zwart geblakerd en binnen staat hout wat net vlam heeft gevat.

De loods ernaast kon ternauwernood gered worden – Beeld: 112 Zuidland

De brandweer maakt afgelopen nacht zich zorgen voor de verspreiding van asbest. De loodsen zijn echter enkele jaren terug gesaneerd, waardoor dat gevaar snel geweken is. De brand werd wel aangewakkerd door de harde wind die waaide. De wind stond richting de Bernisse, waardoor er geen andere gebouwen in gevaar kwamen. Wel was de brand tot ver in de omgeving te ruiken.

Een woning naast de loods wordt nat gehouden. De brand is zo heet dat het water snel verdampt – Beeld: Spieke.nl

Beeld: 112 Zuidland