Bouw appartementencomplex Het Posthuys in Spijkenisse gestart

Op donderdag 22 april hebben projectontwikkelaar Herkon en Bouwonderneming Stout het startschot gegeven voor de bouw van het van appartementencomplex Het Posthuys. Om dit moment te vieren brachten wethouders Martijn Hamerslag en Igor Bal symbolisch de officiële eerste paal aan. Het Posthuys komt op de plaats van het voormalige postkantoor aan de Marrewijklaan in Spijkenisse met alle voorzieningen van het stadscentrum op loopafstand.

Het Posthuys wordt een duurzaam appartementengebouw en telt 70 drie-, vier- en vijfkamerappartementen in verschillende uitvoeringen. De woonoppervlaktes variëren van circa 77 tot ongeveer 153 vierkante meter. Behalve deze appartementen krijgt het gebouw ook een riant penthouse met een woonoppervlak van maar liefst 212 vierkante meter. Architectenbureau Kuiper Compagnons is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Marcel Boereboom (hoofd projectmanagement Herkon): “Het Posthuys wordt een gebouw met een chique uitstraling. Het alzijdige gebouw heeft op de hoek 8 bouwlagen, aflopend naar 4 en sluit daarmee mooi aan op de bestaande bebouwing aan de Marrewijklaan en de Breestraat”. Wethouder Igor Bal van Ruimtelijke Ontwikkeling vult aan: “Het Posthuys is een mooie plek om te wonen met alle gemakken van de faciliteiten in het stadscentrum om de hoek. Waar eerst een postkantoor al jaren leeg stond, verrijst binnenkort een wooncomplex met de allure die prima bij het ruimtelijke beleid van onze stad past.”

Uitverkocht
Naar verwachting wordt het complex in het vierde kwartaal van 2022 aan de nieuwe bewoners worden opgeleverd. Alle woningen in het project zijn reeds verkocht.

Beeld: V.l.n.r. Wethouder Igor Bal, Marcel Boerenboom (Herkon), Arno Hokke (Herkon), Ferry Moerland (Bouwonderneming Stout) en Wethouder Martijn Hamerslag.

Bericht: Bouwonderneming Stout B.V. / Herkon B.V.