Bewoner Zuidland buiten bewustzijn na koolmonoxide-lekkage

De brandweer heeft dinsdagavond een bewoner uit een woning in Zuidland gehaald die niet meer bij bewustzijn was na een koolmonoxide-vergiftiging. In de woning was een CV-ketel aanwezig die de gevaarlijke dampen lekte, meldt de brandweer. Hoe lang de bewoner al in het huis lag is niet bekend.

De hulpdiensten werden rond 21.50 uur opgeroepen naar de Prins Bernhardstraat in Zuidland, waar de bewoner in de woning gevonden is. De bewoner is door de brandweer overgedragen aan de ambulancedienst. In de ambulance is de man bij kennis gekomen meldt de verslaggever ter plaatse. De brandweer heeft metingen verricht en kwam tot de ontdekking dat de lekkage bij de CV-ketel vandaan kwam.

Koolmonoxide
Koolmonoxide is een gevaarlijk gas. Het gevaarlijke aan koolmonoxide is dat je het niet ruikt of proeft, waardoor je het niet kunt herkennen zoals gas. Als je het inademt kun je bewusteloos raken en er zelfs aan overlijden. Als je koolmonoxide inademt kun je de volgende klachten krijgen zoals hoofdpijn, misselijkheid en overgeven. Uiteindelijk kun je moe worden en in de war raken, waarna je bewusteloos raakt en in coma kunt raken en komt te overlijden. Het is daarom raadzaam om een koolmonoxide-melder te hebben in de buurt van een cv-ketel.

Foto: 112-Zuidland