Benzinedamp veroorzaakt overlast in woningen Kersengaard

Op de Kersengaard in Spijkenisse is de brandweer maandagavond anderhalf uur bezig geweest om de oorzaak van een overlastgevende en gevaarlijke benzinedamp in woningen te achterhalen. Daarbij heeft de brandweer bij een woning een deur geforceerd. De lucht blijkt uit een perkje te komen in een voortuin.

De benzine is in het perkje in de grond gezakt en veroorzaakt een damp die de woningen in getrokken is. Zeker vijf omliggende woningen worden concentraties gemeten, de bewoners van die woningen staan buiten. Omdat de bewoner van een woning niet thuis was, is door de brievenbus een meting verricht. Daar sloeg de meter direct af en is de deur open gebroken.

De brandweer is bezig met afgraven van grond uit de tuin waar de bewoner niet thuis is en schept deze over in een aanhangwagen, om de situatie onder controle te brengen. Ook wordt er geventileerd om de concentraties uit de woningen te krijgen. Een slotenmaker zal de opengebroken deur afsluiten. De politie kan nog niet vertellen of iedereen thuis kan slapen aankomende nacht.

Beeld: Spieke Media


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]