Rotterdamse Havenrozenburg

Video: Schip vaart ballasttank kapot tegen Calandbrug

Op internet is een filmpje opgedoken van een schip dat vanmorgen tegen het remmingswerk van de Calandbrug is gevaren. In het filmpje is te zien dat daardoor een ballasttank van het schip kapot is gegaan en leeg stroomt. Het gaat om het schip de Sixtine, wat normaal auto’s en vrachtwagens verscheept.

Het incident gebeurde woensdagmorgen rond 9.30, laat een woordvoerder van de Havenmeester weten. Het schip is beschadigd en heeft een scheur opgelopen, waardoor ook de ballasttank kapot is gegaan. Ook het remmingswerk bij de brug raakte beschadigd, daar wordt momenteel aan gewerkt om het te herstellen.

Er wordt gewerkt aan het remmingswerk – Beeld: Spieke Media

Beeld: Spieke Media – een ander schip vaart door de Calandbrug

Reageer

Ook interessant