Parachutisten landen bij Rhoon in oefenoperatie Port Defender

De militaire havenbeschermingsoefening Port Defender is bedoeld om de samenwerking te oefenen tussen de Koninklijke Marine, de Koninklijke Luchtmacht en anti-terreureenheden. Tijdens deze oefening worden vliegende eenheden en grondeenheden ingezet.

Maandagavond zijn 12 parachutisten in het donker geland in een weiland in Rhoon. De oefening was er als training. Om 21.30 vloog twee keer een vliegtuig met de parachutisten het luchtruim in waar de sprong gedaan werd, met beide keren zes parachutisten. Het luchtruim was anderhalf uur lang afgesloten voor al het andere vliegverkeer om de oefening veilig te laten verlopen.

In een periode van twee weken voeren strijdkrachten en speciale teams van de politie en koninklijke marechaussee trainingen uit in de Rotterdamse Haven en boven de Noordzee. Hierbij worden gevechtshelikopters en -vliegtuigen ingezet van de strijdkrachten.

Luchtmacht oefent op donderdag 15 april op Voorne-Putten
De Koninklijke luchtmacht gaat donderdag 15 april een militaire oefening houden op Voorne-Putten. Daarbij worden voertuigen gesimuleerd aangegrepen door Apache-helicopters van het type AH-64D. Aan deze oefening doen 70 personen en 12 militaire voertuigen mee. Er worden 8 Apache-helikopters ingezet. Het doel is om vliegers te trainen voor eventuele missies. De oefening vindt plaats tussen 08.00 en 17.00 uur.

De luchtmacht heeft laten weten dat privé-terreinen alleen worden betreden na toestemming van eigenaren en/of beheerders. Verplaatsingen vinden plaats over bestaande wegen en paden. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie op niet militaire oefenterrein. Ook zal de eenheid zich houden aan de COVID-19 regeling van het RIVM/CEAG.

Beeld: Spieke Media


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]