Meer High Fives uitgereikt voor alternatief gymprogramma door lokale verenigingen

Omdat Sporthal Den Oert als vaccinatielocatie wordt gebruikt is hij voor gymlessen van scholen niet beschikbaar. Zeven sportaanbieders hebben daarom verschillende bewegingslessen voor drie basisscholen en het Praktijk College georganiseerd. Als dank voor hun inzet ontvangen ze uit handen van Wethouder Martijn Hamerslag de High Five waardering Maatschappelijk en Bewegen. Dinsdag 30 maart namen Team RedOne, Monkeytown en Crossfit Staalmeester de waarderingen in ontvangst.

Afgelopen weken is gemeente Nissewaard druk bezig geweest om voor het Praktijk College een alternatief beweegprogramma op te zetten. Doordat Den Oert gebruikt wordt als vaccinatielocatie kan het college de sporthal niet als gymlocatie gebruiken. Door de inzet van zeven verschillende sportaanbieders uit Nissewaard is het gelukt om ook voor drie basscholen een uitgebreid beweegprogramma neer te zetten.

De lokale sportaanbieders die helpende hand hebben geboden zijn; Kimberley Pikeur (dans), Aad de Hoog (fitness), Crossfit Staalmeesters, Team RedOne (boksen), Personal trainer Leroy en Richard de Bijl (Judo).

Beeld: Gemeente Nissewaard

High Five waarderingen
Wanneer een organisatie een maatschappelijke bijdrage levert binnen de gemeente, wordt er een High Five tegel geplaatst. Inmiddels sieren deze tegels de wanden van zo’n 200 clubs, scholen en andere gebouwen. Als organisaties zich extra inzetten op een of meerdere thema’s kunnen zij waarderingen verdienen die ieder jaar opnieuw worden uitgereikt.

Op basis hiervan ontvangen deelnemende organisaties extra stimulering. De waardering Maatschappelijk draagt bij aan het bevorderen van maatschappelijke betrokkenheid in Nissewaard. En de waardering Bewegen wordt uitgereikt wanneer er initiatieven ontstaan die ervoor zorgen dat mensen kunnen sporten of op een andere manier kunnen bewegen.

Bericht/beeld: Gemeente Nissewaard