Koningsdag 2021 in Nissewaard: Online én eigen initiatieven

Koningsdag 2021 is de tweede keer dat het jaarlijkse gebeuren anders gevierd werd dan anders door de corona-maatregelen. De reguliere kleedjesmarkten en braderie mochten ook dit jaar geen doorgang vinden. Daarop zijn er initiatieven ontstaan om er toch een bijzondere dag van te maken.

‘S ochtends trapte burgemeester Foort van Oosten af in Zuidland. Daar werd samen met Oranjevereniging Zuidland het Wilhelmus gezongen. Nadien werd door de burgemeester een toespraak gegeven en drie maal gejuicht voor de verjaardag van de Koning. Ook gaf hij daar de aftrap van het online programma, wat in slechts enkele weken opgezet is in samenwerking met allerlei partijen en organisaties binnen de gemeente.

Online werd op Koningsdag Nissewaard een volledig live-programma gepubliceerd met optredens van bandjes en quizes. Ook was er een DJ contest vanuit de Stoep, een workshop van Holland Bakt-winnares Elizabeth, dansoptredens en meer. Terugkijken kan nog op de site. In de avond werd door uitgaansgelegenheid De Jongens Van een Koningsdag Bingo georganiseerd waar 1000 deelnemers online aan mee deden.

In verschillende buurten werden door bewoners eigen initiatieven opgezet. In veel straten waren in tuinen zogenoemde tuintjesmarkten te vinden; kinderen mochten spullen verkopen vanuit de tuin aan voorbijgangers. In sommige buurten werd nog net wat meer gedaan. In een straat in Maaswijk werd een acht meter lange springkussen gehuurd door wat buren. Een verzameling van enkele activiteiten is verzameld in een reportage:

Beeld: Spieke Media / Bijdrage: Julia Kruit
Burgemeester Foort van Oosten start de dag met een toespraak en drie maal een hoera voor de koning
In Simonshaven werd door buurtgenoten oranjebitter gedronken – Beeld: Spieke Media
Bas Verwater presenteert online een Junior Pubquiz – Beeld: Spieke Media
In Maaswijk werd door buren een stormbaan gehuurd – Beeld: Spieke Media
Onder andere de band U2 by In The Name Off trad op in een studio waarbij ze online te zien waren.
Verschillende DJ’s traden in de avond op in de studio
Bij De Jongens Van werd een online Koningsdag Bingo georganiseerd
Dennis Houkes, centrummanager in Spijkenisse, was erbij. De prijzen in de bingo kwamen vanuit de winkeliers.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]