“Kinderen mishandelen zwanen en gooien ganzennesten in sloot”

“Woensdag zijn in Spijkenisse Akkers twee zwanen mishandeld door kinderen,” wordt gemeld in de groep Dieren Alert Voorne Putten. “Op het moment dat de zwaan ‘hulp’ kwam halen werd aan de overkant de partner geslagen met wilgentakken,” meldt een getuige. Op een bijgeplaatste foto is te zien dat de nek van de zwaan onder de striemen zat, staat in het bericht. In Vogelenzang heeft donderdag een voorval plaatsgevonden met ganzennesten.

Een zwaan met striemen in de nek werd aangetroffen in de Akkers – Beeld: Dieren Alert Voorne Putten

“Helaas ook vandaag was het weer raak in Spijkenisse Vogelenzang,” begint het bericht donderdag in de groep. “Er is tweemaal een voorval geweest. Een jongen van 11 of 12 jaar heeft een ganzennest met eieren opgepakt en in de sloot gegooid, inclusief de twee die geboren waren. Deze twee zijn helaas verdronken. Ook een meisje van 7 of 8 jaar oud vond een paar uur later een ander nest. Op een na is het nest gelukkig gered, maar een van de ganzenkuikens is met een stok op de nek geslagen.”

Politie en dierenambulance zijn op de hoogte gebracht van de voorvallen. Mocht u getuige zijn geweest van de voorvallen, dan kunt u contact opnemen met de politie op 0900-8844 of 144 Red een Dier.