Hennepkwekerij met 435 hennepplanten opgerold in Hoogvliet

Op donderdag 8 april 2021 is de politie na een tip via de gemeente een woning binnen gegaan aan de Park Vossendijk in Hoogvliet-Rotterdam. Daar troffen zij een in werking zijnde hennepkwekerij aan. De hennepplanten stonden in knop. In totaal werden er 435 hennepplanten aangetroffen. De gehele hennepkwekerij is ter plaatse ontmanteld en vernietigd.

Door Stedin is onderzoek gedaan naar stroomdiefstal. Zij concludeerde dat er illegaal stroom werd afgenomen. Stedin heeft de stroom afgesloten van de woning en heeft aangifte gedaan van diefstal stroom. Tijdens het onderzoek bleek dat de woning werd gehuurd van de woningbouwcoörperatie Vestia. Door de hennepkwekerij is er schade aangericht in de woning. Vestia heeft de schade opgenomen en gaat dit verder afhandelen.

Beeld: Politie Oude Maas

De recherche heeft de zaak in onderzoek naar de mogelijke verdachte(n) van de hennepkwekerij.

Beeld/Bericht: Politie Oude Maas