Gemeente neemt maatregelen op Raadhuislaan

De gemeente Nissewaard heeft een extra verkeersdrempel aangelegd voor het zebrapad op de Raadhuislaan, om te zorgen dat mensen niet te snel rijden. Ook is er een snelheidsverlaging toegepast naar 30km/h. Eerder gebeurde een ernstig ongeval op het zebrapad. De politie onderzoekt nog of het ongeval dat een week geleden gebeurde te maken heeft met de bouwkeet die er staat.

Beeld: Spieke Media

De gemeente wilde niet wachten met het nemen van maatregelen tot de resultaten van het politieonderzoek. “De drempel is een extra maatregel om het risico dat mensen te hard aan komen rijden, nog kleiner te maken,” zegt een gemeentewoordvoerder. “Het politieonderzoek loopt nog en kan nog enige tijd duren.” Toch heeft de gemeente extra borden geplaatst en de drempel, waar je als automobilist niet snel overheen kunt, vlak voor het zebrapad gelegd. Met een extra bord wordt er nu op gewezen dat er voetgangers zijn.

Beeld: Spieke Media

Een week geleden gebeurde een ernstig ongeval op het zebrapad. Veel mensen reageerden op social media dat de situatie onoverzichtelijk is geworden door een bouwkeet, die geplaatst is vanwege de werkzaamheden voor het gemeentehuis. Volgens de gemeente was de situatie van te voren beoordeeld en veilig genoeg bevonden. De politie kan nog niet bevestigen of het ongeval dat gebeurde het gevolg was van de gevaarlijke situatie. “Dit duurt vaak 6 tot 8 weken afhankelijk van de gecompliceerdheid van de zaak,” zegt de politie.

Beeld: Spieke Media