Geervlieters overleden op boot in Friesland

De politie heeft in het Friese Bolsward vanmorgen twee overleden personen aangetroffen op een boot. De hulpdiensten gingen op de boot af nadat melding werd gemaakt van personen die onwel waren geworden. Twee anderen op de boot overleefden het drama maar werden onwel aangetroffen. De Telegraaf zegt dat het zou gaan om koolmonoxidevergiftiging.

De overleden slachtoffers zijn een 52-jarige man en een 49-jarige vrouw uit Geervliet. Een 51-jarige man en een 51-jarige vrouw uit Brielle raakten bij dit incident onwel. “Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang. Zodra er meer informatie bekend is, zullen wij dit delen,” zegt de politie. De twee personen die het drama overleefden worden onderzocht in het ziekenhuis.

De boot lag aan de kade ten tijde van de melding. De hulpdiensten kwamen massaal erop af. De brandweer, traumahelikopter en politie assisteerden. De politie onderzoekt of de oorzaak werkelijk koolmonoxide is geweest.