Bus 81 gaat ronde rijden door De Elementen

Vanaf 25 april gaat buslijn 81 een gewijzigde route rijden door De Elementen in Spijkenisse. Op dit moment rijdt bus 81 naar De Vier Werelden en dezelfde weg terug. Nu de werkzaamheden aan het Terras aan de Maas zijn afgerond en hier een luxe woontoren is verrezen, kan de bus de ronde volledig gaan rijden.

De route gaat via de Elementenweg – Hongerlandse Dijk – Oude Maasweg – Metro Spijkenisse Centrum en daarna door naar Hekelingen. Buslijn 81 rijdt echt een rondje dus de route gaat in één richting. De bewoners en in het bijzonder ouderen kunnen nu eindelijk op een laagdrempelige wijze gebruik maken van het openbaar vervoer. Er zijn twee nieuwe haltes op de route bijgekomen, namelijk aan de Oude Maasweg en Groenoordweg. Hier zijn ook nieuwe bushokjes geplaatst. De route wordt gereden met een achtpersoonsbus.

De nieuwe route die gereden gaat worden – Beeld: EBS

Wethouder Igor Bal, van verkeer en vervoer, is blij dat er nu eindelijk ook een bushalte is bij de Hongerlandsedijk. “Het is fijn dat de bewoners van de Elementen, waaronder het Terras aan de Maas, nu dichter bij huis een busverbinding krijgen met het centrum en het metrobusstation Spijkenisse Centrum. Dit was al langere tijd aangekondigd op verzoek vanuit de gemeenteraad, maar door de afronding van de bouwwerkzaamheden kan het rondje nu echt worden gereden.”

Reizigers kunnen vanaf 25 april de nieuwe dienstregeling raadplegen op: 9292.nl

Let op! Voor reizigers die nu opstappen bij halte Dr. J.M. den Uyllaan, Elementenweg of De Vier Werelden richting het metrostation: Voortaan vertrekt de bus aan de andere kant van de weg.

Bericht: Gemeente Nissewaard | Beeld: Spieke Media