Bewoonster (80) Pernis beroofd door babbeltruc

In Pernis heeft diefstal uit een woning plaatsgevonden na een babbeltruc bij een 80-jarig slachtoffer. Dat meldt de politie op social media. De diefstal vond woensdag plaats aan de Willem Weysingel in Pernis. De bewoonster was ontdaan door de gebeurtenis.

Woensdagochtend omstreeks 11:00 uur belde een voor het slachtoffer onbekende man aan bij de woning. Deze man had het verhaal opgehouden dat hij de waterleidingen kwam controleren bij de desbetreffende woning, in verband met een lekkage bij andere woningen. Tijdens de ‘zogenaamde’ waterleiding-controle in de woning heeft de man diverse zilveren- en gouden sieraden gestolen. Enkele uren later kwam de bewoonster erachter dat haar sieraden waren weggenomen, waarop ze de politie belde. “De oudere dame bleek helaas slachtoffer te zijn geworden van een babbeltruc.”

“Om deze laffe dief te vinden zijn we op zoek naar getuigen,” meldt de politie. De verdachte heeft een blanke huidskleur, mogelijk rond de 55 jaar oud en rond de 1.75 meter lang. De verdachte heeft een normaal postuur, kalend hoofd en geen gezichtsbeharing. De verdachte droeg een donkergekleurde leren jas, waar hij een geel hesje overheen droeg met een donkergekleurde broek. De verdachte had donkerkleurige handschoenen aan.

Getuigenoproep
Was u getuige van deze van de babbeltruc c.q. diefstal uit woning, of heeft u de verdachte toevallig gezien? Heeft u andere informatie over deze zaak of heeft u als omwonende of ondernemer in de nabije omgeving misschien wel camerabeelden, bijvoorbeeld van uw deurbel- of dashboardcamera? Alle informatie is welkom! U kunt bellen met de politie via 0900-8844 en uw informatie onder vermelding van het zaaknummer doorgeven. Dit betreft 2021120673. Dank voor uw hulp!

Via Politie basisteam Oude Maas | Beeld: Archieffoto – Spieke Media

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en de tekst 'P&LITIE Trap niet in een babbeltruc! Weet voor wie u de deur open doet. #BasisteamOudeMaas District Zuid-West'


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]