Wethouders Hamerslag en Bal slaan eerste paal woningproject Nachtegaal

De wethouders Martijn Hamerslag en Igor Bal hebben donderdagmorgen de eerste officiele paal van het woningbouwproject Nachtegaal in de Nachtegaalstraat in Spijkenisse geslagen. In het project worden 240 heipalen de grond in geslagen van 18 meter lang. Dat is bijzonder veel, maar vanwege de zachte grond nodig. Ter vergelijking, het twee keer zo hoge Posthuys aan de Marrewijklaan krijgt 160 heipalen.

Beeld: Spieke Media

De woningen naast het project worden goed in de gaten gehouden met trillingsmeters. Met de eerste officiële paal start de bouw van 39 driekamerappartementen op de voormalige locatie van basisschool De Nachtegaal. De woningen worden aangeboden als huurwoningen in de vrije sector, in het middenhuursegment. De aannemer verwacht het project in april 2022 op te leveren.