Stichting De Nieuwe Brug zet een stip op de horizon

Stichting De Nieuwe Brug heeft een programma opgesteld waarmee zij geleidelijk weer denkt te kunnen gaat starten met haar activiteiten. Dit opstarten binnen afzienbare tijd is mede mogelijk omdat mensen met een beperking al zijn gevaccineerd of binnenkort gevaccineerd gaan worden.

Het Bestuur van de Stichting is van mening dat er zo snel als mogelijk gestart moet gaan worden; velen van de doelgroepers hebben al ruim een jaar weinig contacten. Eenzaamheid ligt hier op de loer.

Het (voorlopige) programma voor de komende maanden is als volgt:

Rommelmarkt
Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 april staat de Rommelmarkt als eerste activiteit op het programma aan de M.A. de Ruijterstraat 7 in Spijkenisse. Hier wordt weer gewerkt met looproutes, mondkapjes, desinfecteren en er worden buiten grote tenten opgezet. Iedereen dient afstand te houden en zich aan de overige corona-regels te houden. Ook wordt het aantal mensen in de gaten gehouden wat de rommelmarkt bezoekt.

Wil jij de Stichting steunen?
Mocht je de Stichting willen steunen en heb je mooie leuke spulletjes voor de markt? Elke dinsdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur zijn zij aanwezig in het pand aan de M.A. de Ruijterstraat 7 in Spijkenisse om deze in ontvangst te nemen. Heeft u leuke nieuwe spulletjes waarmee u ze blij kunt maken? Weet dat de organisatie gerund wordt door vrijwilligers. Met de opbrengst willen zij op zondag 27 juni een verrassingsuitje organiseren met als Motto: “Wij zwaaien corona uit!”. Hiermede willen zij al de deelnemers trakteren op een uitje, dit hebben ze zo verdiend na deze nare periode.

Koffiemorgen
Op donderdagmorgen 15 april wordt er een grote koffiemorgen georganiseerd. Buiten op het plein gaan wordt geprobeerd met elkaar weer voorzichtig terug te keren naar normaal. Voor iedereen is daar koffie met appeltaart te verkrijgen tegen een geringe vergoeding.

Bloemschikken
Op vrijdag 16 april is er weer ruimte om in kleine groepen te gaan Bloemschikken. Afhankelijk van de inschrijvingen is er een ochtend- en middagsessie.

Start vaste activiteiten
Aansluitend gaan de vaste activiteiten weer starten:
Dinsdag 20 april :
– start de dansgroep weer van 19.00 – 21.00 uur

Woensdag 21 april:
– Start de hobbygroep jeugd van 14.00 – 15.30 uur
– Start de Houtwerkgroep jeugd van 14.00 – 15.30 uur
– Start Creativiteitsavond van 19.00 – 21.00 uur
– Start Kookgroep van 19.00 – 21.00 uur
– Start Houtbewerkinggroep van 19.00 – 21.00 uur

Donderdag 22 april:
– Start Yoga groep om 09.30 uur
– Start Kookgroep van 19.00 – 21.00 uur
– Start Muziekgroep van 19.00 – 21.00 uur

Ben je nieuwsgierig naar een van de activiteiten? Loop vrijblijvend binnen op deze avonden.

Weekend activiteiten
Zondag 25 april; Workshop & Sociëteit van 14.00 – 16.00 uur
Zondag 9 mei: Workshop & Sociëteit van 14.00 – 16.00 uur
Zondag 30 mei: Midsummer Bingo van 13.00 – 17.30 uur
Zondag 27 juni: Verrassingsuitje met als thema “Wij zwaaien corona uit”

Zwemmen en Bowlen
Voor de zwemgroep, het sportinstuif en de bowlinggroep is het nog niet duidelijk wanneer deze weer kunnen gaan starten. Dit is afhankelijk van de openstelling van het zwembad, de sportzaal en de bowling.

Nieuw initiatief
Gelukkig worden we allemaal ouder, maar dit noopt de Stichting ook om te onderzoeken of er draagvlak is voor activiteiten overdag. Zo wordt op dit moment gekeken of er animo is voor de dinsdag- of de vrijdagmorgen. Te denken is aan een keur van activiteiten welke ontwikkeld zouden kunnen worden naar gelang de interesses. Ben jij geïnteresseerd om mee te komen doen? Meld je aan.

Vrijwilliger worden?
Stichting De Nieuwe Brug zijn op zoek naar vrijwilligers die willen komen helpen bij de kookactiviteit op woensdag- en/of donderdagavond.

Daarbij, voor het nieuwe initiatief voor het organiseren van een vaste ochtend in de week, hebben zij ook graag een creatief iemand die zich hierbij wil aansluiten.

Bij de zwemgroep wordt gezocht naar vrijwilligers die een persoonlijke begeleiding van een zwemmer op zich willen nemen. 

Stichting De Nieuwe Brug organiseert activiteiten voor mensen met een beperking. 

Wil je informatie hebben over de activiteiten van Stichting De Nieuwe Brug? Wil je komen kijken? Je bent van harte welkom. De stichting is gevestigd aan de M.A. De Ruijterstraat 7 in Spijkenisse.

Stuur een mail naar: [email protected] of [email protected]
Bellen kan ook naar: 06-48012641