Rozenburgse woning zwaar beschadigd na keukenbrand

In Rozenburg is op de Eikenlaan maandagavond een brand uitgebroken door vermoedelijk een brand in een frituurpan. De volledige woning kwam daarbij vol met rook te staan. Iedereen kon op tijd buiten komen, maar één persoon moest wel worden nagekeken vanwege rookinhalatie.

De brandweer schaalde snel op naar middelbrand. De brandweer haalde enkele dieren naar buiten. Twee cavia’s werden door de brandweer opgevangen en beademd, omdat de diertjes rook binnen hebben gekregen. De dierenambulance heeft de diertjes overgenomen en is met ze naar de dierenarts gegaan.

De brandweerman beademde één van de cavia’s nadat ze gered zijn uit de woning – Beeld: Spieke Media

De woning raakte zwaar beschadigd door de brand. De brandweer gaf na ongeveer een uur het sein brand meester. Daarna is in andere woningen in hetzelfde rijtje metingen verricht om te controleren op giftige gassen. De woningen zijn zonder problemen vrijgegeven en bewoners mochten terug hun woning in.

De keuken van de woning raakte zwaar beschadigd – Beeld: Spieke Media