Reinis past dienstverlening aan vanwege harde wind

Vanwege de verwachte harde wind wordt donderdag 11 maart en vrijdag 12 maart de dienstverlening van Reinis aangepast. Door de hoge windkracht en zware windstoten kunnen de ondergrondse afvalcontainers niet veilig worden opgetakeld en geleegd worden. Daarom kan het zijn dat de ondergrondse afvalcontainers op een later moment geleegd worden. Als de wind weer is gaan liggen, worden de ondergrondse afvalcontainers met maximale inzet geleegd.

Mocht de ondergrondse afvalcontainer vol zitten dan verzoekt Reinis om de afvalzak niet naast de container te plaatsen. Het naast plaatsen van afval is niet toegestaan en bovendien wordt de afvalzak door de wind meegevoerd en dit brengt veel zwerfafval met zich mee. De afvalpas geeft toegang tot alle ondergrondse containers in de wijk. Bekijk alle containerlocaties bij jou in de buurt via de Reinis app.

Beeld: Reinis

Het ledigen van de mini containers (PMD) wordt volgens het schema opgehaald. De mini containers worden na het ledigen gedraaid met de wieltjes omhoog zodat de mini containers niet makkelijk kunnen verschuiven. Wij adviseren om vanwege de harde wind de lege containers zo snel mogelijk weer naar binnen te halen. Mocht het niet nodig zijn om je mini container (PMD) te laten ledigen dan vraagt Reinis deze binnen te houden.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]