Regel uit “Over de brug” geprojecteerd op Bibliotheek de Boekenberg

Hier drinken we uit voornse putten en laten het ons smaken.

Vorige maand werd Patrick van der Biezen verkozen tot nieuwe stadsdichter van Nissewaard. Tijdens de verkiezing bracht hij een prachtig gedicht over “BeLeef Nissewaard” en een tweede gedicht genaamd “Over de brug”. Uit dit laatste gedicht is een regel gekozen die de komende tijd op de gevel van de Boekenberg te zien zal zijn. Vrijdagmiddag is Patrick samen wethouder Léon Soeterboek in de Boekenberg aanwezig geweest, om de dichtregel officieel bekend te maken.

Patrick won tijdens de verkiezing zowel de publieksprijs als de juryprijs. Hiermee mag hij zich de nieuwe stadsdichter van Nissewaard noemen. Hij volgt Kevin Mack op en zal de komende twee jaar voor diverse gelegenheden gedichten schrijven en voordragen. Hiermee brengt hij poëzie dichter bij de inwoners van Nissewaard.

Het bericht gaat verder onder de video.

Gedicht “Over de brug” – Beeld: Spieke Media

Patrick droeg zijn gedicht “Over de brug” voor tijdens de bekendmaking van de regel die op de gevel geprojecteerd staat; “Hier drinken we uit voornse putten en laten het ons smaken”. Deze regel werd uit meerdere suggesties gekozen. Afgelopen zondag beleefde Patrick zijn debuut als stadsdichter door een gedicht voor te dragen bij de Powervrouwentalk in de Boekenberg. Inmiddels heeft hij al meerdere samenwerkingen in de planning.

Patrick van der Biezen poseert voor de regel uit zijn gedicht “Over de brug” – Beeld Spieke Media

Bericht: Bibliotheek de Boekenberg / Spieke Media | Beeld: Spieke Media